7 Mayıs 2017 Pazar

O da neymiş dediklerimden; MR Enterografiye giriş

Bütüüünn bu saydığım işlemlerden elimizde ne bilgi kaldı derseniz, HİÇBİR ŞEY. 

Bağırsaklarımın dar kısmından ne skop geçti ne de baryum. Şimdi BT (Bilgisayarlı tomografi) ve MR Enterografi denen ve yine ilk defa deneyeceğimiz bir işlemle ince bağırsaktaki tutulumu ve uzunluğunu görecekmişiz. Öğrendiğim kadarıyla MR Enterografi geçen sefer affedersiniz popodan verdikleri baryumu içmek şeklinde olacakmış. Ki ben bazı işlemlerin baryum içilerek yapıldığını öğrendiğimde ööğğkk diye tepki vermiştim de, yine kınadığımı yaşayacağım tabii ki. Şu işlemler öncesi yaptığım bağırsak boşaltma diyeti ve içtiğim ilaçlar normal düzenim oldu artık. Her hafta yeni bi işlem :/

Bu arada tutulumun ne kadar olduğunu öğreneceğiz çünkü artık ameliyat kararı alındı. Kesin bilgi, RT. Ameliyatta ne kadar bir kısmın çıkarılacağını kestirmeye çalışıyor şimdi doktorum. 

Her ne kadar benim 3. ameliyatım olacaksa da, parça çıkaracakları rezeksiyon işleminin yapılacağı 2. ameliyatım olacak bu. Doktorum 3. kez rezeksiyon yapılan hastaya rastlamadığını söyledi şimdiye kadar. Ameliyat sonrası süreci iyi yönetiyoruz dedi. Bence ben de o kadar istisna değilimdir. 

Değilimdir di mi?